Divendres passat va tenir lloc al Nou Parc Central de Mataró la presentació del llibre ‘El 15M Facha’, amb la participació del seu autor i portaveu del Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián.

A la presentació, que va moderar la periodista i diputada al Congrés dels Diputats Marta Rosique, hi van assistir un centenar de persones. L’acte va convidar a reflexionar com la pandèmia ha afectat a les polítiques públiques i com cal encarar el futur cap a la defensa d’allò públic i les polítiques socials.

Andreu Pujol, historiador que també va participar a la presentació, va exposar la importància d’adreçar-se a les persones des de la proximitat i la confiança: “Cal que fem entenedores les coses complexes. Aquesta és la manera de despertar a molta gent i apel·lar-los. Aquest llibre n’és un clar exemple”.

Gabriel Rufián, que és l’autor del llibre, va fer un clam per fer polítiques des de les esquerres: “Crec que a Catalunya la punta de llança del canvi real són les esquerres. El meu independentisme és ser d’esquerres i ser republicà. Millorar la vida de les persones”, així com parlar amb la gent sobre tantes inquietuds i problemàtiques compartides: “Hi ha gent al nostre país amb una sensibilitat progressista. Hem d’arribar a aquesta gent. I ho hem de fer amb tot allò que compartim amb ells: la precarietat, el feminisme, l’ecologisme… Parlar d’això no ens fa menys independentistes”.

L’acte va ser també la darrera de les presentacions de llibres del cicle “Primavera Republicana”. Des d’Esquerra Republicana de Mataró valoren molt positivament les presentacions realitzades, tant pel seu contingut com per l’assistència i la rebuda per part dels mataronins.