Ahir dijous dia 8 de les “Noves perspectives de l’economia després de la pandèmia”, al segon dels tres diàlegs sobre diferents aspectes socioeconòmics que s’obre després de la situació creada fins ara per la pandèmia covid-19, organitzat pel PSC de Mataró en format virtual.

David Bote, va afirmar

Una ciutat que vulgui ser més justa ha de ser capaç de generar riquesa per a la seva redistribució

en un acte conjunt amb Gonzalo Bernardos, professor titular d’Economia de la Universitat de Barcelona.

En aquest sentit, per David Bote, «l’aposta que fem per la indústria, la innovació, el turisme o el comerç, desenvolupant eines en tots aquests camps pel desenvolupament de Mataró, van en aquesta direcció». L’alcalde va posar d’exemple la regeneració urbana que s’està fent al Port, a la Ronda Barceló o al Camí Ral, «en un eix que uneix el TecnoCampus amb el centre de la ciutat». Bote va exposar els àmbits d’actuació d’aquesta reactivació, amb alguns exemples en l’economia circular, «on ja hi ha inversors privats trucant a la porta», o en el projecte de ciutat cuidadora. «L’actitud de l’Ajuntament de Mataró és triple» —va dir— «ser ambiciosos en els objectius, fer una radiografia ben feta per encertar millor i, sobretot, orientar les accions a la millora de la qualitat de vida de les persones».

Per la seva banda, Gonzalo Bernardos va fer una completa radiografia del moment econòmic que viu Espanya després de la pandèmia. «Espanya va caure un 24% del PIB l’any 2020 pels efectes de la pandèmia sobre el sector turístic, que és molt més fort aquí que en la resta de països de l’OCDE, però el creixement dels anys vinents, inclòs aquest, se situarà en xifres altes que ens situaran en un lloc millor que abans de la pandèmia». Per l’economista ha estat clau «el canvi de criteris tant de la UE com dels EUA en aquesta crisi respecte a la de 2008, amb polítiques orientades a la recuperació des d’un sector públic proactiu i potent, amb l’objectiu de la plena ocupació, amb millors salaris que permetin més consum». Bernardos creu que, en aquest moment, «a Mataró li convé no perdre les oportunitats que se li obren» i va recomanar a la ciutat «definir bé un pla a deu o vint anys i ser valent en els objectius que es proposi.»

Per poder participar en aquests diàlegs, oberts a tota la ciutadania, es pot demanar per correu electrònic a mataro@socialistes.cat o prémer directament l’enllaç que s’anunciarà a les xarxes socials. Per poder entrar a la reunió es pot fer des de qualsevol dispositiu connectat a internet.