El grup municipal de Junts a l’Ajuntament de Mataró se suma a les queixes d’altres grups, i que ells mateixos ja havien expressat anteriorment, sobre els problemes als semàfors de la ciutat a causa de la falta d’un contracte pel seu manteniment.

En un comunicat emès avui, el Grup Municipal de Junts per Mataró” diu que “No és un fet nou i ja s’ha denunciat en diverses ocasions, tant al Ple municipal com en diversos mitjans i xarxes socials. Els semàfors a Mataró no funcionen. A les cruïlles amb un gran nombre de vianants i vehicles, com puguin ser a la Plaça de les Tereses o, durant els dies de la Fira a l’Av Corregiment, els semàfors de vianants no funcionen, cosa que provoca constants confusions i situacions de perill. Cal dir que en aquests punts conflictius, la policia fa com si el problema no anés amb ells, i no hi són. Punts com a la Ronda O’Donnell amb plaça Alcalde Serra i Xifra, a tocar de l’escola Camí del Mig, sovint no funcionen i es creen situacions perilloses”.

També expliquen que: “Al perfil del contractant de l’Ajuntament de Mataró consta l’anunci de licitació del servei de manteniment i millora dels sistemes de regulació del trànsit i de la xarxa de comunicacions per fibra òptica, publicat el 2 de Juny de 2021, però segons el plec de clàusules administratives, el procediment d’adjudicació del contracte no es preveu fins al setembre o més endavant”.

Davant d’aquesta situació, el grup liderat per Alfons Canela creu que  és absolutament necessari que el govern municipal, no només comparegui per donar explicacions del perquè en la demora, sinó també per explicar quina previsió té davant les continues problemàtiques que es produeixen i es produiran amb els semàfors durant les pròximes setmanes, amb el perill de provocar accidents de trànsit amb vehicles i vianants involucrats.