Si abans van ser l’adjudicació del servei de prevenció, vigilància, salvament i socorrisme, a més de les guinguetes, ara Esquerra diu que els perjudicats són la gent gran, atès que a la platja no hi ha encara les cordes per ajudar a entrar i sortir de l’aigua.

 

Des del Grup d’ERC-Moviment d’Esquerres denunciaven al mes de maig que no recordaven a la ciutat un procés de licitació que hagués acabat amb  tantes incidències i problemes com el d’aquesta temporada.

A començaments de juny, ja iniciada la temporada de bany, una segona denuncia feia referència al fet que la meitat de les guinguetes encara no estaven obertes. Algunes d’elles ni tan sols adjudicades.

A mitjans de juny es va saber que els errors i els successius endarreriments en els processos d’adjudicació havien afectat també un servei clau a les platges de Mataró, com és el servei de prevenció, vigilància, salvament i socorrisme.

El darrer episodi, que Esquerra atribueix a la improvisació constant del Govern Municipal, ha estat la no instal·lació de les línies de vida: les cordes per ajudar a les persones a entrar i sortir de l’aigua, cosa que afecta als banyistes amb més necessitat d’ajuda.

El mateix Govern Municipal fixava la primera quinzena del mes de maig com a data límit per a la instal·lació completa de tot el sistema d’abalisament (amb les 7 línies de vida de 20 metres, perpendiculars a la línia de costa amb cordades de boiarins per facilitar l’entrada i sortida de banyistes al mar).

Fins ara hi ha hagut anuncis incomplerts (com ara la platja gossos), desgavell total a la licitació de les guinguetes i food trucks, deixadesa en la gestió global del Pla d’Usos de la Platja, però els retards en la licitació dels serveis de socorrisme i d’abalisament, encara sense les línies de vida, son, per ERC-MES, incidències encara molt més serioses, ja que poden posar en perill a les persones.

Per tot això, el Grup Municipal d’Esquerra Republicana -MES Mataró, demana a l’Alcalde que depuri responsabilitats per tot aquest inacabable desgavell i que prengui mesures urgents, fins i tot destitucions, per corregir immediatament el funcionament d’aquesta àrea tan important per l’economia i l’oci de Mataró.