El Govern ha decidit fer un pas enrere en la desescalada i tornarà a tancar l’oci nocturn en espais tancats.

Després de citar d’urgència a la patronal del sector aquest dimarts, optant per aquesta mesura, que entra en vigor aquest divendres, per a frenar l’augment descontrolat de casos entre la població menor de 30 anys que encara no està vacunada.

L’excepció serà els festivals i esdeveniments a l’aire lliure, encara que amb restriccions. Qualsevol esdeveniment de més de 500 persones requerirà un test d’antígens, una prova PCR negativa amb 12 hores de vigència o bé un certificat de la pauta completa de vacunació. L’horari màxim de tancament per a aquests esdeveniments serà les 3 de la matinada.

En roda de premsa, la portaveu Patrica Plaja que la situació epidemiològica és extremadament complicada i que el nombre de contagis creix a un ritme exponencial molt superior al que ens podem permetre

Segons Joaquim Boadas, secretari general de FECASARM amb declaracions aquest dimarts assenyala que

Si ens fan tancar seria la ruïna definitiva, una sentència de mort,

Recordem que el Departament de Salut ja va anunciar el dilluns que s’estava plantejant endurir les restriccions per a frenar aquesta nova ona de contagis, que ja es comença a notar lleugerament en bona part dels hospitals de Barcelona, on han pujat tant els ingressos en planta com en les UCI. També la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, també va indicar que s’estaven plantejant restriccions “quirúrgiques” i “concretes” que volien acordar “amb els sectors afectats”.