Des de la pujada de sou de les 13+2 regidories que governen a la ciutat i ja son sis anys entre aquest mandat i l’anterior. Mataró ha patit una degradació com a ciutat. Si parles amb la gent,  de seguida apareixen tres temes en la conversa: brutícia, inseguretat i l’atur que creix… La percepció d’abandonament es compartida entre votants d’esquerres i de dretes. El que equival a preocupacions reals, no ateses per aquest govern que se les prometia com de progressista, però que ha governat des de la deixadesa de funcions i amb una clara manca de projecte i direcció. Tant és així que només cal seguir a «Mataró denúncia»,  o altres perfils apareguts a les xarxes, una denúncia/queixa nombrosa, una queixa repetida, per a que als pocs dies l’Alcalde, o el regidor/a de torn, faci un titular dient que resoldrà el problema als mitjans de la ciutat. Això passa un cop darrera de l’altre. La més recent ha estat amb les fotos davant la ineficàcia de la recollida d’escombraries a diferents punt de la ciutat, on s’acumulen les escombraries sense recollir, containers plens, olors, mosquits i rates fent de banda d’acompanyament.

La decepció després de les esperances depositades en les urnes està a l’ordre del dia i l’oposició parla tan baix que gairebé no arriba la seva proposta a la ciutadania. Amb el que el poble se sent abandonat i decepcionat pels polítics de torn que no estan a l’altura dels seus càrrecs.

Mataró necessita un projecte de ciutat basat en eixos socials i en el treball del dia a dia que inclou la cura dels espais i la recollida d’escombraries per la ciutat. FCC ha estat una multinacional que ha incomplert en reiterades ocasions amb el seu contracte i la seva tasca. Però aquest govern progressista ha estat més incapaç per sancionar tal deixadesa i quebrantament, entre tant les víctimes els ciutadans patien muntanyes d’escombraries, barreges inadequades, males olors etc. Si parlem de la neteja dels carrers només, cal passejar-se pels barris de la ciutat i la brutícia es per “doquier”. Però en el últim ple. i com no pot ser d’un altre forma. aquest govern sotmès a les multinacionals i als banc no els ha decepcionat i, en comptes de sancionar a l’empresa, els hi regalat diners per poder suspendre el contracte.

El govern progressista indemnitza a FCC que ha maltractat als treballadors, que incompleix històricament en aquesta ciutat amb la neteja de forma eficaç. Desprès d’aquesta genollada davant la multinacional del senyor David Bote Alcalde de Mataró, serà capaç de sancionar i millorar l’aspecte de la nostra ciutat?. Tothom sap que la imatge d’una ciutat comença per l’ordre, la neteja i l’impuls econòmic. Avui dia, i malgrat la pujada d’impostos, els mataronins i les mataronines estem orfes d’aquests serveis bàsics amb qualitat, sostenibilitat i amb les mesures ecològiques que es tindrien que tenir en compte, per tal d’oferir imatge, neteja i esperança de futur que son tan necessaris en els temps que corren.

 

Montse Morón

Ex-regidora Ajuntament de Mataró