Havent rebut les queixes de veïns de diferents barris de la ciutat per la presència de rates, el Grup de Junts per Mataró portarà el tema al Ple Municipal corresponent al mes de juliol.

 

El grup municipal de Junts per Mataró s’ha fet ressò de les queixes d’alguns veïns dels barris de El Palau i l’Escorxador, que diuen que cada estiu els baixos i patis dels habitatges són un niu de rates molt grosses. Segons explica aquest grup, entre els veïns s’ajuden posant bossetes de verí per tot arreu, fins i tot a l’interior de les cases, però lamenten no poder gaudir dels patis i més en aquesta època.

També afirmen que les rates campen lliurement a ple dia per la Plaça Puerto Rico i, fins i tot, pel carrer Prat de la Riba. Hi ha veïns que les han vist davant de la biblioteca Antoni Comas, entre els matolls del parc de l’Escorxador.

Ens arriben queixes similars des del barri de Peramàs-Esmandies, on hi ha veïns que al vespre els fa por acostar-se a les zones de contenidors a llençar la brossa per la presència de rates.

Davant d’aquesta situació, el Grup de Junts per Mataró preguntarà al pròxim Ple Municipal en què consisteix la programació de control de plagues i quines accions i control es porta a terme al respecte, així com si el Govern és  coneixedor de les queixes al respecte per part dels veïns de Mataró.