Junts per Mataró es fa seva la iniciativa coneguda com a Bicibús, promoguda per l’entitat Canvis en Cadena. Per aquesta raó demanarà al pròxim Ple Municipal que l’ajuntament de Mataró estudiï les possibilitats d’execució del projecte a la ciutat.

 

El Bicibús és una proposta col·laborativa on hi ha implicada tota la comunitat educativa, entenent com a comunitat educativa els diferents agents del municipi que procuren per un bé comú com és l’educació dels infants, i indirectament de tota la població.

El projecte persegueix tres objectius principals: promoure el canvi cap a una mobilitat sostenible davant l’emergència climàtica, adquirir noves habilitats i més autonomia personal i, per últim, millorar la salut i rendiment escolar dels infants.

Línia de Bicibús de Vic

Aquests objectius, que inicialment treballen a l’entorn educatiu, els impulsors esperen que al llarg dels anys es propaguin a la resta de la ciutadania.

Junts per Mataró coneixedors de la iniciativa del Bicibús, promoguda per l’entitat Canvis en Cadena, presentaran al pròxim Ple Municipal un prec per promoure aquesta iniciativa a la nostra ciutat. Un Bicibús és un grup d’infants que es mouen amb bicicleta cap a l’escola acompanyats de persones adultes. De la mateixa manera que un autobús, disposa d’un recorregut definit i uns horaris de pas.

Segons els promotors, circular en grup té molts avantatges i es creen sinergies entre alumnes i entre famílies, però la més important és la seguretat, ja que la resta de vehicles respecten més les bicicletes quan van en grup. A més, asseguren que la iniciativa comporta avantatges com: infants més autònoms i feliços, més salut física i mental, menys cotxes als carrers, millors habilitats en l’ús de la bici i formació vial i, també, activació de la comunitat educativa.

Des del grup liderat per Alfons Canela creuen que aquest projecte pot servir per incrementar l’ús de la bicicleta entre els infants de la nostra ciutat, educar des de les escoles en els nous hàbits de mobilitat i donar a conèixer com moure’ns de forma sostenible. Per aquesta raó, demanen que l’Ajuntament de Mataró, valori la possibilitat de participar-hi i estudiï les possibilitats d’execució del projecte del Bicibús a la ciutat.