El Grup Municipal de Ciutadans a Mataró presentarà, al ple de juliol, una pregunta sobre les sales d’estudi a les biblioteques públiques de la ciutat. La formació també demanarà que s’habilitin sales d’estudi permanents per a tota la ciutat, ja que molts barris es troben allunyats de les biblioteques municipals.

Cristina Sancho (Cs)

Des del Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Mataró han explicat que “les biblioteques públiques de la ciutat no són suficients per a un municipi com Mataró” i han assenyalat que “en el seu moment ja demanem l’habilitació de sales d’estudi per tot el territori i no sols en època d’exàmens, ja que  existeixen barris molt allunyats de les biblioteques públiques”.

Així mateix, la portaveu de Ciutadans, Cristina Sancho, ha criticat els horaris d’obertura de les biblioteques indicant que “durant els matins de tot l’any, només hi ha una biblioteca oberta a tot Mataró. Els caps de setmana, els horaris són fins i tot més reduïts, el dissabte tarda només hi ha una biblioteca oberta i els diumenges cap de les dues”.

En aquest sentit, des de Ciutadans Mataró preguntaran al govern municipal “quants han estat els estudiants que han fet ús d’aquestes noves sales d’estudi obertes per a l’època d’exàmens universitaris” i si té pensat “augmentar les sales d’estudi una vegada acabada la temporada d’exàmens”.

A més, des d’aquest Grup Municipal han recordat que al 2017 es va demanar la implantació de sales per a la realització de treballs en grup i per aquest motiu també volen conèixer l’evolució de les mateixes i si el Govern té pensat incrementar el seu número.