El tema de les 4 Estacions pretén mostrar una transició gradual d’un motiu pictòric recurrent en l’autor, que va des del paisatgisme amb rivets expressionistes passant per una certa abstracció figurativa fins a esbravar-se en un geometrisme abstracte on el color i les seves combinacions proven de resumir de manera minimalista el paper dels colors en cada època de l’any.
El segons grups exposat parteix d’un homenatge en record de qui va ser el seu mestre, Jordi Arenas, de qui es va complir el centenari del seu naixement. A tal fi ha treballat amb el títol” Mediterrànies” evocant una obra important que sempre va presidir el menjador de la casa familiar dels Arenas i que duia com a títol” Mediterrània” (avui forma part del fons d’Art de Ca l’Arenas) representant, en una peça de mides importants, una figura femenina semi nua, de bellesa arquetípica, descansant enfront d’un paisatge costaner del nostre Mar. L’estil, l’ordre, la contenció, la perfecció, la gamma de blaus i altres colors emprats amb subtilesa, són un paradigma del seu ideal estètic, pictòric i artístic entroncat en el noucentisme.
És coneguda l’anècdota que Jordi Arenas, capbussant-se al mar amb ulleres de bussejar per primera vegada, va descobrir un nou món de colors que va influir en el cromatisme de la seva obra posterior de manera ben perceptible. Un exemple ben notori d’aquest canvi el tenim en el quadre “Resurrèxit” on els àngels i Jesús ressuscitat són com nedadors a sota d’una aigua de colors esplendorosos.
Prenent com a referents aquestes dues peces, Antoni Luis crea un arquetip simple d’un cap d’una ondina o divinitat marina i el representa en diverses mides i formats rere una cortina de colors llistats que volen evocar la rica varietat que conformava la paleta del seu mestre.
Tot plegat, sense cap més pretensió que, tenint en compte la mateixa estètica i estil, dedicar aquest treball a la memòria del recordat mestre.La mostra “4 Estacions + Mediterrànies” s’exposarà a sala Casal Aliança de Mataró del 2 al 25 de juliol,