Dilluns dia 21 PSC de Mataró va organitzar un travada de format virtual amb Eloi Serrano, director de la Càtedra d’Economia Social, TecnoCampus – Universitat Pompeu Fabra Sobre els Fons Next Generation a Mataró, al primer dels tres diàlegs sobre diferents aspectes socioeconòmics que s’obre després de la situació creada fins ara per la pandèmia covid-19.

David Bote va recordar quins han estat els quatre grans àmbits pels quals Mataró competirà per obtenir finançament europeu, a través dels fons Next Generation. «L’economia de les cures, la sostenibilitat energètica, la gestió de l’aigua i l’economia circular i, finalment, l’economia del coneixement», va resumir l’alcalde. Per Bote, «aquests fons europeus han de servir com a motor per a transformar Mataró, la generació de riquesa i de llocs de treball per als mataronins i mataronines».

Per la seva banda, Eloi Serrano va comparar la situació de l’actual crisi per la covid-19 amb la que vam viure fa una dècada: «a la crisi anterior es va crear més atur per l’absència de polítiques actives, com ara els ERTO, va debilitar el projecte europeu, van créixer els radicalismes de dreta i no hi va haver cap canvi en la nostra estructura productiva». En canvi, «ara hi ha hagut resposta dels governs i aquests fons, orientats a objectius econòmics de transformació, en són una mostra». L’economista creu que «Mataró ha d’apostar per projectes estratègics de mirada llarga» que, entre altres objectius, «aprofitin l’efecte multiplicador dels campus tecnològics» i que «millorin també la base empresarial».

El PSC ha preparat dues activitats més en aquest cicle. La propera, sobre les noves perspectives de l’economia, amb el professor titular d’Economia de la Universitat de Barcelona, Gonzalo Bernardos, el dijous 8 de juliol, també a les 19 h. I finalment, el dimarts 13 de juliol, a les 19 h, l’endocrinòloga i exdiputada Carme Valls, parlarà amb l’alcalde sobre la situació actual i futura del sistema sanitari públic després de la pandèmia.

Per poder participar en aquests diàlegs, oberts a tota la ciutadania, es pot demanar per correu electrònic a mataro@socialistes.cat o prémer directament l’enllaç que s’anunciarà a les xarxes socials. Per poder entrar a la reunió es pot fer des de qualsevol dispositiu connectat a internet. El vídeo sencer del diàleg es pot trobar a la pàgina de Facebook del PSC de Mataró.