Els agents rurals informen que l’incendi va ser provocat per una crema no autoritzada per un veí d’Argentona de 76 anys cremant unes 11 hectàrees, la majoria de terreny forestal, una extensió que segons els Bombers arriba a les 15 hectàrees si es comptabilitzen les zones afectades pels focus secundaris.

Segons xarxes socials d’agents socials l’home de 76 anys ja se li havia escapat el foc una altra vegada aquest mateix dijous podent-lo apagar abans que s’estengués.

Recordem que a les 7.08 d’aquest divendres els bombers han donat per controlat l’incendi es va en direcció nord-oest des de la zona de Sant Jaume de Traià, entre la carretera C-60 i una zona industrial. Els efectius van treballar, per tancar el perímetre, tant amb línies d’aigua, com amb eines manuals i amb el suport de les descàrregues dels mitjans aeris: al flanc esquerre, el més llarg, per evitar que propagui agafant el fons dels barrancs per una zona boscosa; el flanc dret, que avançava cap a la zona més urbanitzada propera al polígon industrial, es manté més estable; i el cap ha sobrepassat la carena i avança en descendent on se l’intenta ancorar a una pista per aturar-lo. Per aquesta zona el foc ha llançat focus secundaris més enllà del perímetre, per la qual cosa ha estat necessari redistribuir els efectius.

Cap persona ha resultat ferida i tampoc ha estat necessari fer cap desallotjament del nucli urbà així com tampoc de les masies aïllades properes a la zona del foc.

Els Bombers de la Generalitat han activat un dispositiu d’una quarantena de dotacions terrestres, amb camions d’aigua i vehicles lleugers entre els quals hi ha efectius de les unitats GRAF (Grup d’Actuacions Especials), la unitat sanitaritzada del GROS (Grup Operatiu de Suport) i la Unitat de Comandament Mitjana.

Fins al lloc també s’hi han desplaçat 4 patrulles i l’helicòpter dels Agents Rurals, 4 patrulles dels Mossos d’Esquadra, 11 vehicles de 6 Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), 3 ambulàncies amb caràcter preventiu del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) i efectius de la Policia Local