Ciutadans de Mataró presentarà a la propera Junta de Portaveus una declaració institucional de rebuig a l’indult del Govern de l’Estat als presos polítics catalans.

El grup municipal de Ciutadans presentarà a l’Ajuntament de Mataró una declaració institucional de rebuig a l’indult als presos polítics condemnats per sedició i malversació de fons públics pels fets ocorreguts a Catalunya derivats del procés separatista. Al text, aquest grup municipal diu que els acusats no han donat “mostres de penediment” i per contra han manifestat “la seva intenció de tornar a cometre actuacions contràries a la legalitat vigent”.

La iniciativa taronja insta el Govern d’Espanya a “defensar i garantir la igualtat de tots els espanyols davant la Llei” i a “eliminar qualsevol indici d’impunitat en el comportament dels responsables polítics que han estat responsables del cop contra la nostra democràcia, amb un manifest menyspreu a la Constitució Espanyola, l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i el principi de sobirania nacional”. Així justifica Ciutadans el rebuig a “la concessió de l’indult o de qualsevol altra mesura que suposi un privilegi” als independentistes condemnats pel Tribunal Suprem (TS).

La portaveu de Cs a Mataró, Cristina Sancho, ha assegurat que “el compliment dels sentències judicials no és pot considerar una venjança”, tal com ha manifestat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i que “el manteniment dels pretensions unilaterals i d’amenaça de continuar violentant els drets fonamentals no és podin considerar una oferta de diàleg”.

Per a Sancho, “La concòrdia únicament és possible dins del marc de drets i llibertats de la Constitució Espanyola, propi d’una democràcia liberal” i  “d’un Estat de Dret que ha de mantenir-se ferm davant els atacs d’aquells que pretenen la seva destrucció”.