Dijous es va presentar un estudi de la segregació i la falta de recursos que pateixen la majoria de les ciutats de l’arc metropolità.

La jornada ha tingut lloc al centre d’innovació urbana Ca l’Alier de Barcelona i han assistit presencialment altres alcaldes de l’Arc Metropolità com el de Martorell, Xavier Fonollosa o l’alcaldessa de Rubí, Anna M. Martínez; a més de representants d’institucions i entitats interessats en el debat territorial com les entitats municipalistes (FMC I ACM) o el Pla estratègic Barcelona Demà. Els tinents d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, i Jordi Martí.

Alcaldes i representants municipals van remarca que tenen menys autonomia financera, ingressos per capita o capacitat fiscal que els municipis del seu entorn, amb l’objectiu d’aplicar polítiques de reequilibri, redistribució i compensació davant la realitat d’haver d’assumir la concentració de major població amb necessitats socials bàsiques.

L’estudi, encarregat per l’Ajuntament de Mataró demostra la segregació i la falta de recursos que pateixen mentre han d’assumir més despesa social.
Segons declaracions del nostre alcalde

Aquestes dinàmiques comunes necessiten la intervenció de polítiques supramunicipals de reequilibri i de redistribució.

La contribució i els recursos de les ciutats de l’arc metropolità

Enllaços d’interès