PepsinaMataró es troba en una situació difícil i complicada. Dia sí dia també, algun comerç resulta víctima d’un robatori, a vegades molt aparatós per les destrosses que provoquen dins de les instal·lacions, que s’afegeixen al prejudici del que els han sostret. Tot això a més de l’enrenou del que suposa fer les denúncies, que s’han de fer. Però que dissortadament resulten poc efectives per: A – recuperar el que se’ls ha robat. B – evitar la reincidència dels malfactors.

Un acaba pensant que la llei està més de part dels delinqüents, que no pas del ciutadà honrat i treballador, que paga religiosament els seus impostos. Inclosos aquells que serveixen per pagar els salaris dels agents, responsables de la nostra seguretat i dels polítics que, amb lleis i ordenaments apropiats, han de vetllar per nosaltres.

El primer que ens trobem, en concret a Mataró, és la queixa des de l’administració municipal de que la policia local no disposa de suficients efectius per desenvolupar la seva feina. Evidentment, excusa de mal pagador.

Governen i administren la nostre ciutat. Els hi paguem per fer-ho. No ho saben fer, i ens venen amb excuses? Si falten efectius, qui ho havia de preveure? El President de la meva escala, potser? Si hi ha excés de baixes, a que es deu? Si el cos està envellit, No ho saben veure a venir?

Tenim un partit governant que, durant anys, molts anys, no s’ha volgut mullar amb determinats temes “políticament incorrectes”. Li ha semblat políticament més correcte, que la ciutadania en general, pagués els plats trencats. I així, qui anys passa, mandats municipals va encadenant.

Per arrodonir més la situació, sembla ser que hi ha un enfrontament entre els caps policials i els seus subordinats. O entre part del cos de la Policia Municipal i del govern del PSOE, que no ha volgut resoldre una situació enquistada des de fa anys, per “no tocar”  als “seus” dins del cos policial.

Això demostra, molt clarament, que els interessos partidistes i l’afany d’amagar la merda sota la catifa, han primat per damunt de la seguretat dels mataronins.

Després s’escandalitzen de què la ciutadania s’organitzi amb patrulles veïnals, per garantir la seguretat que l’Ajuntament de Mataró els hi nega.

M’ha sorprès que els comerciants de la ciutat, no hagin convocat una aturada general o una baixada de persianes, per conscienciar a la gent de la seva situació.

Però el que no m’ha sorprès, és que no hi hagi hagut cap dimissió. Que ningú assumeixi la seva responsabilitat. Evidentment, la culpa és nostre per votar inútils.

 

Octavi Nonell