La portaveu del Grup Municipal de Ciutadans a Mataró acusa al Govern de la Ciutat de no voler “evitar l’ús partidista” dels fons europeus i del programa REACT-UE i “afavorir una execució transparent i eficaç”.

 

Ciutadans va presentar al passat ple, una proposta de resolució per a “la creació d’una Mesa d’Avaluació Local dels projectes municipals finançats a través dels fons europeus i del programa REACT-UE” amb l’objectiu de “fer seguiment en la implantació i avaluació de l’impacte posterior” i així “assegurar la rendibilitat social i econòmica” dels projectes executats.

La portaveu de Cs a l’Ajuntament de Mataró, Cristina Sancho, ha assegurat que “la creació d’una taula transversal d’avaluació dels projectes que es vagin a finançar amb els fons europeus és indispensable per a evitar el seu ús partidista i afavorir una execució transparent i eficaç”.

Des del partit taronja demanaven que l’avaluació es basi en “criteris objectius, mesurables i transparents” en l’elecció i execució dels projectes finançats per la UE i demanava la “màxima difusió i publicitat” perquè totes les empreses tinguin “igualtat en l’accés a la licitació i execució” d’aquests projectes. A més, la Mesa d’Avaluació Local que proposaven hauria d’incorporar a “membres del govern municipal responsables dels fons europeus, grups de l’oposició i professionals de la societat civil i empresarial del municipi”.

La proposta de resolució va ser rebutjada amb els vots del Govern format per PSC i Comuns, al·legant que “aquest espai ja existeix”.

La portaveu de Ciutadans, Cristina Sancho, en el seu torn de rèplica, va respondre: “entenc que a  vostès no els agradi la transparència i el seguiment dels projectes. Nosaltres creiem que s’han de seguir uns criteris rendibles i beneficiosos per a la ciutat i no per al partit socialista o els comuns”.