La campanya Let’s Clean Up Europe, realitzada d’aquest mes de maig, va permetre als participants descobrir el creixement dels assentaments i el barraquisme a Mataró. Per això, Esquerra, que també hi va participar, demana iniciatives al Govern Municipal per tal d’ajudar a les persones que es troben en aquesta situació.

Els ciutadans que el passat mes de maig es van sumar a la campanya Let’s Clean Up Europe van trobar-se amb una sèrie d’assentaments irregulars, barraques i acumulació de material, ferro i deixalles, a l’entorn periurbà de Mataró. Una realitat compartida amb altres ciutats de l’àrea metropolitana.

Són persones que no disposen d’una llar, ni d’ingressos regulars. El grup d’ERC a Mataró assegura que, en el cas de Sabadell es parla d’unes 150 persones i en el cas de Barcelona, a finals de 2020, l’Ajuntament comptabilitzava 77 assentaments on hi vivien a prop de 400 persones.

Motivats per la situació en la qual viuen aquestes persones, el Grup Municipal d’Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres de Mataró vol que el Govern de la ciutat expliqui quin és el nombre d’assentaments existents a Mataró, així com quin és el nombre estimat de persones que hi viuen. També demanen al Govern Municipal que desplegui alguna iniciativa similar a l’Oficina del Pla d’Assentaments Irregulars (OPAI), que ha posat en marxa l’Ajuntament de Barcelona per atendre les persones en aquesta situació i permetent, entre altres coses, el seu empadronament?