Un incendi a l’aparcament de la Comissaria de la Policia Local ha provocat danys materials en diverses motocicletes elèctriques, sent una d’elles la seva possible causa. El servei de Policia Local s’ha desviat al 112, mentre els agents s’han ofert voluntaris a seguir en el servei mentre també s’ha coordinat amb Mossos d’Esquadra per no deixar sense servei a la ciutat

Aquest dimarts al voltant de les 20 hores s’ha produït un incendi al soterrani de la comissaria de la Policia Local, a on estan aparcades les motocicletes elèctriques. Tot apunta que l’incendi ha començat quan s’ha incendiat una motocicleta elèctrica, que estava estacionada en l’interior de l’aparcament de l’immoble.

Els Bombers han rebut l’alerta a les 20.05 h, personant-se 4 dotacions de bombers, a més de Servei d’Emergència Sanitària. La ràpida intervenció en la retirada del personal de l’edifici ha fet que no hàgim de lamentar cap ferit ni pel foc ni per inhalació de fums.

Més fum que danys

El foc s’ha controlat en pocs minuts, però una gran fumera negra ha fet que l’incendi fos més aparatós del que ha sigut en realitat. En les primeres inspeccions s’ha confirmat els danys en tres motocicletes elèctriques i danys pel fum a les parets i sostre de l’edifici. I s’està procedint a la ventilació i les tasques de neteja per poder tornar a tenir operatiu la Comissaria de la Policia Local.

Tot el personal dels serveis municipals que treballen a l’edifici de Via Pública –Policia Local, Mobilitat i Protecció Civil– han pogut ocupar aquest matí els seus llocs de treball després que s’hagin ventilat i netejat els espais. Malgrat l’afectació de l’edifici, el servei de Policia Local s’ha pogut prestar durant la nit amb patrulles al carrer. La sala operativa de la Policia Local, que centralitza les trucades i comunicacions, va tornar a estar activa a les 0.30 h, i durant les hores que aquesta no va poder funcionar el servei es va prestar igualment en comunicació amb Mossos d’Esquadra i el 112.

Les asseguradores estan realitzant les tasques de peritatge. Es finalitzaran els treballs de reparació que siguin necessaris i neteja de tot l’edifici.

12 motos afectades i restablert el servei.

Al final cinc motos elèctriques han estat calcinades i set més d’afectades. A més el balanç provisional de desperfectes, a banda dels vehicles policials que han resultat cremats o afectats pel foc, són les incidències produïdes a la instal·lació elèctrica de l’aparcament i també en algun aparell de ventilació i desaigües. L’aparcament públic de Plaça Granollers no va tenir cap afectació i funciona amb plena normalitat.

L’incident ha provocat que s’hagués de tallar el Camí de la Geganta en el tram comprès entre la Plaça Espanya fins a plaça Granollers, així com el tram del carrer Pirineus a l’altura de la Comissaria.

Segons fonts municipals, els agents que acabaven el torn s’han ofert voluntaris per poder seguir les tasques del servei. S’ha desviat totes les trucades de la centraleta de la Policia Local al 112 i s’hi ha coordinat amb els Mossos d’Esquadra per poder donar el servei.

Treballs de reparació avui al lloc del sinistre. Foto: Ajuntament
Treballs de reparació avui al lloc del sinistre. Foto: Ajuntament