Davant les situacions de crisi per absència de comandament i manca d’efectius que s’han produït des de finals de l’any passat i tornat a repetir darrerament a la Policia Local de Mataró, Esquerra vol saber qui mana i en quina és la situació dels expedients informatius oberts.

 

Esquerra Republicana a Mataró preguntarà al proper Ple Municipal pel fet que els Mossos d’Esquadra van haver de prendre el comandament de la Policia Local de Mataró en alguns dels torns de cap de setmana, adduint l’absència de comandaments propis disponibles.

La formació republicana recorda que a finals de 2020 es va produir una altra greu crisi deguda a una vaga de zel que va deixar literalment tancada la comissaria per manca d’efectius. En aquell moment, el Govern Municipal va adduir que el problema radicava en la disconformitat de part de la plantilla de la Policia Local amb el model policial de proximitat.

Davant d’aquests fets, el grup municipal d’Esquerra Republicana – Mov. Esquerres preguntarà al proper Ple Municipal qui és el responsable polític de la Policia Local de Mataró, qui creu el Govern Municipal que ha de definir el model Policial a Mataró i també quin ha estat el resultat de l’expedient informatiu obert per l’Alcalde per depurar responsabilitats relatives a la passada crisi  de 2020 (comissaria tancada a la nit).