Un any després de l’excepcional Cantata del curs passat, que es va celebrar exclusivament en streaming degut al confinament i l’aturada de les escoles, més de 400 infants interpretaran La Cantata de La Clika en format presencial al Teatre Monumental de Mataró el pròxim dia 7 de juny.

 

La Cantata de La Clika és un projecte impulsat per Les Cases de la Música. Mestres i infants treballen conjuntament les cançons de la cantata per tal d’interioritzar l’univers musical i de valors creat per La Clika, un grup d’alumnes de 2n de l’Escola El Rusc.

La Cantata es compon d’11 cançons creades per components de grups com Xiula, Gertrudis o XerrameQ i que fomenten l’autoestima, l’amistat, la diversitat, l’ecologisme, la igualtat de gènere o la cooperació. Des de La Clika es proporcionen materials pedagògics orientats a mestres i alumnes per tal de facilitar l’aprenentatge de les cançons i les coreografies.

En el cas de Mataró, la cantata de La Clika es farà al Teatre Monumental el dia 7 de juny. L’acte, que s’organitza en col·laboració amb la Direcció de Cultura de Mataró, serà sense públic, ja que els infants cantaran asseguts des de la platea, i els músics tocaran des de l’escenari.

L’acte s’emetrà per Mataró Audiovisual i pel canal Youtube de La Clika, per tal que les famílies puguin gaudir de l’actuació des de les seves llars. Amb l’objectiu de complir amb la normativa sanitària vigent es faran dos passis: Un a les 11.00 h del matí, on hi participaran l’Escola Torre Llauder, El Turó, Germanes Bertomeu, Escola Cirera, J.M. Peramàs i Escola Rocafonda. Amb un total de 9 grups bombolla, i 221 infants. I més tard, a les 15.00 h ho faran l’IE Mar Mediterrània, Anxaneta, Marta Mata i Escola GEM, essent així, un total de 208 infants de 9 grups bombolla.

Donat l’èxit de l’activitat, aquest any es duu a terme la segona edició de la Cantata online on participaran 111 escoles de les quatre províncies catalanes, balears, Andorra i Catalunya del Nord. Més de 6000 infants cantaran alhora seguint la cantata online que tindrà lloc l’11 de juny a les 11.00 h al canal Youtube de La Clika.