Aquesta setmana la Secció Local d’Esquerra Republicana de Mataró va presentar, amb la participació dels autors Joan Puigcercós, Josep Huguet i Francesc Codina, el llibre “Picar Pedra”. El llibre planteja 50 reflexions republicanes sense jugades mestres amb un clar objectiu: assolir la República Catalana.


L’acte de presentació del llibre, va estar moderat per la presidenta d’Esquerra a Mataró Anna Salicrú. La cinquantena de persones que hi van assistir va ser convidades a reflexionar sobre l’actualitat política i els reptes que ha hagut d’assolir l’independentisme fins a dia d’avui. La presidenta d’ERC a Mataró va destacar que aquest era el primer acte públic d’Esquerra Republicana de Mataró sota la presidència de Pere Aragonès, motius per els quals, segons Salicrú, calia estar orgullosos.

Puigcercós, Huguet i Codina van manifestar que cal fer possible la confrontació pacífica amb l’estat espanyol mentre es treballa el “mentrestant”, per construir una via àmplia i plural, cap al benestar i el progrés social.

Josep Huguet va destacar la importància de la desobediència civil en el procés d’emancipació nacional i va enumerar algunes possibles vies per “enfortir-nos mentre trèiem força a l’estat”. Per la seva banda, Codina va ressaltar que “l’existència de l’estat espanyol i el seu ADN porta associades les paraules repressió, uniformitat i venjança”. Finalment, Puigcercós va exposar que “l’estratègia independentista ha de saber aprofitar la taula de diàleg no com un objectiu en sí mateix, sinó com un mecanisme per tal d’apropar-nos al nostre objectiu, tant si s’obtenen resultats com si no”.

Amb aquesta presentació es tanca el cicle de presentacions de llibres de la Primavera Republicana. Des d’Esquerra Republicana han valorat molt positivament aquest cicle, tant per la qualitat de les xerrades com per la quantitat d’assistència del públic.