El Grup Municipal d’Esquerra Republicana – MES a Mataró denuncia la mala gestió de les llicències de les guinguetes i la manca de previsió del Pla d’Usos i Serveis de Temporada de les Platges 2021, que ha culminat amb una pèssima gestió plegada d’incidents i encara inacabada ja entrada la temporada.

El grup republicà ha emès un comunicat en el qual explica que a partir de l’1 de juny, les guinguetes i food trucks de les platges de Mataró haurien d’estar ja oberts i operatius fins el dia 11 de setembre. De fet, afegeixen, podrien estar ja oberts des de 1 d’abril i mantenir l’activitat fins a 31 d’octubre. Però això no serà així.

En el comunicat afirmen no recordar un procés de licitació que hagi acabat amb tantes incidències i problemes com el d’aquesta temporada. Les principals incidències que denuncien són:

  • A la platja del Varador, 2 de les 5 guinguetes no han estat adjudicades i caldrà recórrer a una licitació per urgència, que en el millor dels casos estarà resolta a principis de juliol.
  • A la platja de Sant Simó el guanyador del concurs ha renunciat a l’adjudicació.
  • A la platja de Ponent, el food truck previst (l’únic a aquella platja) va quedar desert i també obligarà el Govern Municipal a iniciar una altra licitació per urgència. Aquest food truck és el que havia de fer també el control d’accés a la nova platja per a persones amb gossos.

Pel que fa al darrer punt, el grup independentista creu que l’ànsia per generar la notícia i l’obsessió del Govern per capitalitzar tot el mèrit els va portar a cometre un error darrera l’altre. Van passar per alt que l’ordenança de tinença d’animals prohibeix expressament la presència de mascotes entre l’1 de juny i el 30 de setembre a les zones de bany.

Així mateix, denuncien que el Pla d’Usos i Serveis de Temporada de les Platges de Mataró 2021 no va ser explicat als regidors de l’oposició fins que ho varen sol·licitar expressament, sense que hagi passat pel Ple Municipal.

El Grup Municipal d’ERC-Mov.Esquerres acaba el seu comunicat amb una pregunta: “si amb aquesta qüestió, any rere any bastant previsible i a priori sense gaire dificultat, el Govern Municipal ha culminat una pèssima gestió plegada d’incidents i encara inacabada ja entrada la temporada… Quin resultat podem esperar amb relació a problemes realment difícils que afecten la ciutat i el seu futur?”