La taula de reconstrucció destina 73 mesures amb un pressupost total de 6,5 milions d’euros.

Des de la seva constitució el 22 de maig, els grups municipals, les patronals FAGEM i PIMEC i els sindicats UGT i CCOO, tots ells integrants de la Taula, han fet balanç del primer any.

L’alcalde, David Bote, obra l’acte remarcant la bona feina i la unitat què es va actuar fa un any activen les primeres mesures d’urgències, recordant que més de 1.500 famílies van rebre suport alimentari i més de 650 negocis i 37 entitats s’han beneficiat de diversos ajuts al teixit social i empresarial. Ha assegurat que el balanç d’aquest any ha sigut satisfactori, però que és conscient que hi ha gent que ho segueix passant molt malament i que s’ha de continuar treballant per mantenir aquesta feina conjunta.

Els representants de tots els grups polítics han pres la paraula després de l’alcalde.

Miquel àngel Vadell del PSC també fa un balanç positiu,s’ha de continuar treballant per no deixar ningú enrere.

Francesc Teixidor d’ERC, assegura que va ser una bona decisió, però que cal corregir el funcionament i la participació. Hi va haver moltes propostes i molta participació, però al final s’ha acabat reduint a la mínima expressió.

Segi Morales d’En comú Podem fa referència al bon treball conjuntament realitzat amb benefici dels ciutadans i que cal definir noves estratègies per generar ocupació de qualitat .

Alfons Canela de Junts per Mataró ha reclamat que han de ser més que mesures complementàries a una acció decidida de govern. “No funcionarà si no tenim una policia local que funciona, un departament de llicències que es posa al dia o un pla de mobilitat que faciliti el pla d’impuls del centre”. Ara toca mirar endavant.

Cristina Sancho, de Ciutadans, fa referència a la feina que s’ha fet i la bona voluntat d’aquesta taula però que cal tornar a redefinir els objectius de mig i el llarg termini que van signar a l’inici, perquè part d’ells no s’han complert.

Sindicats com la patronal. Lluís Torrents, d’UGT, i Gonzalo Plata, de PIMEC, han coincidit en apuntar que Mataró ha estat “un exemple” a l’hora d’unir treballadors, empresaris i polítics en la presa de decisions, pensant en el comú en lloc dels interessos exclusius de cada col·lectiuRoser Moré, presidenta de la FAGEM, s’han pres mesures d’ajudes tant en l’àmbit social com pel teixit empresarial, que encara que sempre es veuen com insuficients han sigut i s’han executat.