Davant les queixes del personal de neteja de l’Hospital de Mataró relacionades amb la pandèmia, que es sumen a la de la resta de centres sanitaris del país el PSC de Mataró mostra el seu suport i recolzament i exigeix  a la Generalitat de Catalunya que convoqui de manera immediata una reunió amb les representants sindicals de les treballadores per tal de trobar solucions efectives i ràpides a aquesta situació.

 

El passat 30 d’abril es va mobilitzar el personal de neteja de l’Hospital de Mataró, en el marc d’una jornada de vaga convocada a tot Catalunya. Els sindicats UGT i CCOO van convocar una aturada d’una hora per torn laboral i concentracions davant dels centres de treball per denunciar, el que creuen ha estat, la discriminació que els treballadors i treballadores del sector han patit per part del Govern de la Generalitat des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19.

L’inici del malestar dels treballadors i treballadores del sector es remunta al juny de 2020, quan el Govern de la Generalitat va anunciar l’atorgament d’una gratificació extraordinària pels professionals sanitaris que havien estat en primera línia a la lluita contra la Covid-19 durant la primera onada.

Aquesta gratificació va dissenyar-se exclusivament per aquell personal contractat directament per l’Administració. Aquest fet ha provocat que el personal de neteja quedés fora d’aquesta paga extraordinària degut a que, malgrat van desenvolupar la seva feina essencial als centres sanitaris en ple confinament, treballen per a empreses subcontractades per l’Administració.

Aquesta situació, que també afecta a l’Hospital de Mataró, sota el parer del PSC, suposa un greuge comparatiu del tot incomprensible cap a un col·lectiu de treballadors i treballadores essencials durant la pandèmia que no pot ser tolerat de cap manera.

D’altra banda, un altre fet que ha provocat les protestes de les treballadores del sector ha sigut la declaració, per par de la Generalitat, com a personal de baix risc, cosa que implica que si contrauen Covid-19 se’ls computaria com una malaltia comuna i, per tant, no professional, sumant un altre greuge comparatiu incomprensible cap a un col·lectiu que és fonamental per lluitar contra el virus a hospitals i centres sanitaris.

Des del PSC de Mataró mostren el seu suport i recolzament al personal de neteja de l’Hospital de Mataró i exigeixen a la Generalitat de Catalunya que convoqui de manera immediata una reunió amb les representants sindicals de les treballadores per tal de trobar solucions efectives i ràpides a aquesta situació.