La formació taronja defensa del dia de la Hispanitat i del dia d’Europa, alhora que retreu al govern la hissada d’una bandera preconstitucional el dia 14 d’abril i exigeix que es defensi la bandera espanyola i europea.

 

El Grup Municipal de Ciutadans va presentar al Ple de maig un prec perquè l’Ajuntament de Mataró hissi, en el monument de Rafael Casanova, les banderes espanyola i europea en els dies de la seva respectiva celebració.

La portaveu de la formació liberal, Cristina Sancho, va dir, a la seva intervenció, que “el passat 14 d’abril, en el monument a Rafael Casanova, es va realitzar un acte que incloïa l’arriada de la bandera de Catalunya, que representa a tots els catalans, i la hissada d’una bandera preconstitucional que va ser utilitzada en un període històric previ a l’inici de la guerra civil”.

Així mateix, Sancho va afegir que “era un acte en el qual va participar aquest govern i que comptava, per tant, amb la seva autorització”.

En aquest sentit, la portaveu taronja va recordar al govern municipal que “el dia 12 d’octubre, tots els espanyols celebrem el dia de la Hispanitat i el dia 9 de maig se celebra el dia d’Europa”. Per aquest motiu, Ciutadans va demanar que l’Ajuntament de Mataró hissi també la bandera espanyola “el dia 12 d’octubre de cada any” en aquest moment i també la bandera europea “el dia 9 de maig de cada any”.

Per la seva banda, el Govern Municipal va respondre que el prec presentat per Ciutadans té com a objectiu “perseguir la confrontació”. Així mateix, en la resposta, el representant del govern va explicar que l’acte no es va celebrar en el monument a Rafael Casanova, sinó en el monement a les Brigades Internacionals i va ser organitzat pel Grup de Recerca de la Memòria Històrica.

La portaveu del Grup de Ciutadans, Cristina Sancho, en el seu torn de rèplica, després de la resposta rebuda, va qualificar de “intolerable” i “vergonyós” que el govern, format per socialistes i comuns, “trobi que hissar una bandera espanyola el dia de la Hispanitat i una bandera europea el dia d’Europa sigui provocar i confrontar”.