Des del 5 al 29 de maig en l’Ateneu de la Fundació Iluro (Riera, 92) es podrà veure 16 figures del bestiari festiu creats pel taller de la vilafranquina Dolors Sans. Una mostra organitzada pel Ball de Diables de Mataró que arriba a la seva tercera mostra.

El Ball de Diables de Mataró organitza la mostra de bestiari que porta per títol “Germans de Sans, III Mostra de Bestiari Festiu”. Una exposició que es fà a l’Ateneu Fundació Iluro del 5 al 29 de maig, De dimarts a dissabte de 17.30 a 20.30 h, diumenges i festius d’11.30 a 13.30 h i de 18.30 a 20.30 h. En la mostra es reuneix setze figures sorgides del taller de la vilafranquina Dolors Sans, escultora de la festa, com ella es defineix, i creadora del Basilisc, la figura de bestiari festiu del Ball de Diables de Mataró nascuda l’any 2014.

Basilisc de Mataró

6 bèsties noves per l’any 2021

Dolors Sans ha construït més de 250 figures al llarg de la seva carrera entre gegants, capgrossos i bestiari festiu. Segons indica en la seva plana web, en l’any de la pandèmia ha construït 3 bèsties noves que s’estrenaran enguany. Un drac és una Mamut de grans dimensions per a dos portadors per La Canonja (Tarragonés). L’altre és un drac per la colla de diables Se m’n Refum de  Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès) i un tercer l’autora no pot fer públic de moment.