Entorn del 21 de maig, Dia Internacional de la Diversitat Cultural, el Consell Municipal per la Solidaritat i l’Educació per la Ciutadania Global proposa un programa d’activitats dirigides a tota la ciutadania per crear una societat més justa i pròspera on la igualtat d’oportunitats sigui la base dels seus fonaments.

 

El Consell Municipal per la Solidaritat i l’Educació per la Ciutadania Global promou un programa d’activitats amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Diversitat Cultural, el 21 de maig. La programació persegueix oferir a la ciutadania l’escenari ideal per compartir la gran riquesa i diversitat cultural present a Mataró. Enguany el tema central és el feminisme i la interculturalitat entenent que cal tenir una mirada intercultural quan parlem des del feminisme, i les idees que persegueix.

Durant tot el mes hi ha activitats, que donades les circumstàncies sanitàries actuals, s’han programat en diversos formats tant per seguir de forma virtual, com a través de Mataró Audiovisual o presencialment amb control d’aforament.

L’obra de teatre “No es país para negras” centrarà al Teatre Monumental l’activitat del 21 de maig, Dia Internacional de la Diversitat Cultural, amb la història de les dones negres a l’estat espanyol.

També s’han programat hores del conte amb temàtiques que giren al voltant dels feminismes i la interculturalitat, la presentació del llibre “Veus sense refugi” d’Anna Cabot i Badia Bouia i una taula rodona que es podrà seguir per Mataró Audiovisual el 19 de maig a les 21 h.

La xarxa d’Espais Joves de la ciutat tenen un paper destacat en la programació d’aquest Maig Intercultural oferint als i les joves diferents propostes.

Com es ve fent des de fa 19 anys, se celebrarà el torneig d’Aualé entre diferents escoles, també en el marc del Maig Intercultural. Aquest 2021 a causa de la Covid-19 no es podrà fer de la manera habitual. Per això, diferents escoles de la ciutat (els cursos de 5 i 6è de primària) faran un concurs de construcció d’aualés i de la dansa de la cançó Fatou Yo, i durant la setmana del 17 al 21 de maig jugaran competint els alumnes de cada classe.

El dilluns 10 de maig, la Biblioteca Antoni Comas acollirà el concert de quartet de corda Ensamble Libert-Arte del projecte “Orquestra de cordes” desenvolupat per l’Associació Tiempos Nuevos Teatro (TNT) amb dones joves privades de llibertat del Salvador.