Davant els darrers fets produïts a la xona del Par Forestal de Mataró, el grup municipal de Junts per Mataró preguntarà quines mesures s’han adoptat durant aquests mesos per reduir la conflictivitat a la zona si el govern municipal s’ha posat en contacte amb els veïns afectats per proposar-los alguna solució.

 

El grup Municipal de Junts per Mataró explica que fa temps que, a causa de les restriccions imposades per la pandèmia que han forçat el tancament de centenars d’establiments i que han afectat especialment a les activitats de restauració i d’oci, molts joves han buscat alternatives per trobar-se en espais poc concorreguts, com el Parc Forestal de Mataró.

El mes de setembre passat, la Policia Local ja va rebre avís per part dels veïns manifestant que hi havia grups de joves barallant-se a la zona del Parc. En aquell cas, es va sancionar a 18 persones per beure a la via pública i no portar mascareta. Fins i tot es van obrir diligències penals per resistència i desobediència a una persona al no voler-se identificar i fugir del lloc dels fets. Durant la persecució per a interceptar-la un agent de la Policia Local va resultar ferit lleu en caure per un terraplè.

A mitjans del mes passat, veïns de Can Vilardell van alertar que, cada cop més habitualment, hi ha vehicles que, pugen a gran velocitat pels revolts i, prop del Parc Forestal, es dediquen a fer virolles i derrapades fins al punt que uns joves van pujar a tota velocitat derrapant de tal manera que van perdre el control i van estampar el vehicle contra el mur d’un dels habitatges de la urbanització.

Finalment, aquest grup denuncia que dissabte passat, una persona va resultar ferida quan el cotxe en el que viatjava amb altres ocupants va sortir de la via i es va precipitar per un terraplè de 15 metres a la zona del Parc Forestal.

El grup d’Alfons Canela fa notar que la situació no va a menys, sinó que els fets demostren que cada cop està més descontrolada a la zona del Parc Forestal, generant un perill en un camí que ara, amb el bon temps, cada vegada s’omple més de famílies, ciclistes i persones que pugen a caminar-hi.

Per tot això volen saber quines mesures s’han adoptat durant aquests mesos per reduir la conflictivitat a la zona del Parc Forestal, per quina raó, si és que s’han pres mesures, les infraccions i incidents van a més i  si el govern municipal s’ha posat en contacte amb els veïns afectats per proposar-los alguna solució.