La Fundació Iluro ha editat les bases de la 63a convocatòria del Premi Iluro, dotat amb 6.000 euros i la publicació de l’obra. Enguany s’incorpora com a membre del jurat qualificador la Dra. Blanca Garí de Aguilera, catedràtica d’història medieval de la Universitat de Barcelona

 

La Fundació Iluro acaba de publicar les bases de la 63a. Convocatòria del Premi Iluro, dotat, des de la darrera convocatòria, amb 6.000 euros, a més de la publicació de l’obra.

Com ja es va fer a les darreres edicions, a més de recerques específicament històriques, al certamen també s’hi poden presentar tota mena de treballs d’humanitats i ciències socials, tant de caràcter general com particular i tant d’un període determinat com de mirada transversal.

Així mateix, hi poden concórrer tant obres exclusivament centrades en Mataró o el Maresme com obres que facin referència a altres àmbits territorials a les quals Mataró o el Maresme hi tinguin una presència destacada o a qüestions més generals que tinguin un interès especial per Mataró o el Maresme.

Per altra banda, s’incorpora al jurat, com a ponent d’història medieval durant els pròxims sis anys en substitució del Dr. Flocel Sabaté i Curull, la Dra. Blanca Garí de Aguilera, catedràtica d’història medieval de la Universitat de Barcelona.

A la convocatòria de l’any 2020 va ser guardonat amb un accèssit el treball Dionís Baixeras 1862-1943. Un pintor entre el Maresme i els Pirineus, obra de la Dra. Esther Alsina Galofré, professora associada al Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona, que es publicarà coincidint amb l’acte de proclamació del veredicte del Premi Iluro 2021.

Amb aquesta convocatòria, la Fundació Iluro es fixa l’objectiu de seguir estimulant la recerca i difondre el coneixement sobre Mataró i el Maresme, seguint els valors fundacionals de l’entitat. El guardó va néixer el 1959 i el 2009 va merèixer la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.