Ahir al Pati del Cafè Nou es va presentar el llibre de la diputada al Parlament per Jenn Díaz, “Dona i Poder”. Va moderar la periodista mataronina i vici-presidenta d’Òmnium – Maresme, Laia Nonell. L’acte estava organitzat per l’Agrupació Local d’Esquerra Republicana de Catalunya en el marc del cicle “Primavera Republicana.

 

L’acte, que es va celebrar ahir, divendres 30 d’abril, al Pati del Cafè Nou de Mataró amb una cinquantena d’assistents, va ser presentat per Anna Salicrú, presidenta de l’Agrupació Local d’Esquerra Republicana de Catalunya i regidora. Es tractava d’un dels actes programats dins el cicle “Primavera Republicana” que organitza el partit a Mataró.

Laia Nonell, periodista mataronina i vici-presidenta d’Òmnium – Maresme va ser l’encarregada de mantenir un diàleg amb Jenn Díaz, escriptora i diputat d’ERC al Parlament de Catalunya, al voltant del seu darrer llibre “Dones i Poder”.

A la conversa, Jenn Díaz explicà que abans del 9N no parlava gaire del seu vessant polític perquè no es considerava prou preparada per fer-ho, però el 9N i posteriorment els fets del 20 de setembre i l’1 d’octubre de 2017 van fer-li veure que havia d’aprofitar “els seus altaveus”. Després d’això va haver d’aprendre com funcionaven el partit i també el Parlament.

L’autora va insistir molt en la influència del feminisme en la política. Va explicar com la dona ha aportat valors com saber escoltar, l’empatia, compartir o dialogar a la manera d’entendre el poder. Així i tot, va fer una defensa de les dones que han arribat a llocs on poden exercir el poder de la manera com s’ha fet fins ara.

L’autora va tractar altres temes com la defensa del sistema de quotes de representació quan això es fa per corregir una injustícia. Per fer-ho va posar exemples pels quals el sistema de quotes no calia perquè la societat ho dona per fer, per exemple, la representació territorial.

La conversa va concloure definint el feminisme com la manera més vàlida de veure la política.