El turisme sostenible guanya pes al Maresme. Enguany, 75 empreses, serveis i destinacions de la comarca han rebut el distintiu Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere, un segell de reconeixement internacional que garanteix el compliment de requisits conforme a principis de sostenibilitat i millora contínua. Es tracta d’una acreditació del Sistema de Turisme Responsable de l’Instituto de Turismo Responsable (ITR).

 

La comarca del Maresme guanya distintius Biosphere any rere any, fet que demostra la importància del turisme sostenible a la comarca. L’any 2018 van ser reconegudes 56 empreses i serveis, l’any 2019 en van ser 66 i, en la darrera convocatòria de l’any 2020, la xifra ha augmentat fins a les 75.

La Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona impulsen aquest reconeixement des de l’any 2017, però a la comarca, el projecte el gestiona el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. Empreses, serveis i destinacions s’hi poden adherir per aconseguir un reconeixement pel seu compromís amb la sostenibilitat.

L’acte d’entrega dels distintius Biosphere per les empreses i serveis de la comarca es converteix enguany en una trobada en línia a causa de la pandèmia. En la videoconferència, que es farà el pròxim dia 7 de maig, es lliuraran els segells a totes les entitats distingides de les comarques de Barcelona, formant un univers de 750 entitats acreditades amb el Compromís Biosphere.

Un cop rebin la marca Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere, les empreses privades podran bonificar-se del 100% de la quota d’afiliació a les marques i segells de l’Agència Catalana de Turisme. Juntament amb els serveis distingits, també podran tramitar de forma gratuïta el segell SAFE TRAVELS.

A més del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, han rebut la distinció empreses, serveis i destinacions de les poblacions d’Alella, Arenys de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Calella, Canet de Mar, Dosrius, El Masnou, Malgrat de Mar, Mataró, Pineda de Mar, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol de Mar, Santa Susana i Tiana.