L’actuació forma part del Pla Director de l’Enllumenat Públic i del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima de Mataró (PAESC). Les obres comporten un estalvi energètic superior al 50 %, i han dotat amb nou enllumenat ornamental la xemeneia de l’antiga fàbrica Tíntex i amb una il·luminació més segura amb perspectiva de gènere l’espai de La Pollancreda.

 

L’Ajuntament ha finalitzat les obres de renovació de l’enllumenat públic a tota la part residencial del barri de Pla d’en Boet. En concret, les actuacions s’han dut a terme a l’avinguda de Lluis Companys, avinguda de Francesc Macià, carrer de Ciutat Freta, carrer d’Alarona, carrer de Sant Cugat, passatges del Pla d’en Boet (Comtes Mir i Borrell, Jaume II,…), voltants del Clos Arqueològic de Torre Llauder, Parc de la Pollancreda, carrer de Roma, carrer de Sant Valentí, carrer de Javier Castaños, carrer de Llauder, plaça de l’Assemblea de Catalunya i passeig de Pau Claris.

Les obres, iniciades el passat setembre, van ser adjudicades a Electricitat Boquet, SL per un import de 380.677,08 €. Han consistit en la renovació del cablejat elèctric i la reubicació i substitució de punts de llum per tecnologia LED. També s’ha fet obra civil per reduir el nombre de quadres. Els nous quadres d’enllumenat disposen de tots els mecanismes de mesura, control i protecció, i se’ls ha dotat de sistema de telegestió.

Els treballs han permès millorar la qualitat lumínica d’aquests carrers, que ara disposen d’una il·luminació més uniforme i una millor reproducció cromàtica que permet apreciar més els colors dels objectes de l’espai públic. La renovació de l’enllumenat suposa un estalvi energètic superior al 50 % i una reducció de la contaminació lumínica, ja que hi ha un menor flux lluminós cap al cel.

A més, l’actuació ha permès dotar d’il·luminació ornamental la xemeneia de l’antiga fàbrica Tíntex, a la plaça de l’Assemblea de Catalunya. Així mateix, s’ha millorat l’enllumenat del Parc de la Pollancreda per convertir-lo en un espai més segur.

Els treballs executats formen part del projecte “Procés d’impuls de la Transició Energètica de Mataró” que està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea (FEDER), amb un ajut global d’1.361.321,59 €.