Un equip de Ràdio la Veu TV es va traslladar, el passat dia 13 d’abril, a l’Ajuntament de Cabrera per entrevistar al seu alcalde, el Sr. Jordi Mir, amb motiu de la redacció del Pla Director per a la conservació del Castell de Burriac, que es troba al seu terme municipal.

El Pla Director per a la conservació del Castell de Burriac ha estat impulsat des de l’Ajuntament de Cabrera de Mar i redactat per la Diputació de Barcelona.

Per a Mir, el Castell de Burriac és un símbol per Cabrera de Mar i també per a tota la comarca. El monument representa una gran part de la història de la comarca a l’època medieval. Actualment s’ha convertit en un punt d’atracció a la comarca, més encara en aquest temps de pandèmia, en el qual els desplaçaments havien de ser propers al lloc de residència.

Pel que fa a l’estat actual, l’alcalde ens explica que, tot i no estar malament, gràcies a l’actuació feta el 1994, el fet d’estar a la intempèrie fa que necessiti una nova actuació per garantir-ne la conservació.

L’accessibilitat i la il·luminació, així com la regularització dels usos, són els principals motius per impulsar el Pla Director que l’Ajuntament va demanar a la Diputació i que consta de cinc fases d’actuació, QUE Jordi Mir explica amb detall a l’entrevista.

El pressupost total que engloba les cinc fases és de 570.000 euros, que l’alcalde confia que es redueixin a l’hora de l’execució de les obres. Pel 2021 l’Ajuntament de Cabrera ja ha fet una reserva de 50.000 euros, després, el temps d’execució de les obres dependrà també de les possibles col·laboracions d’altres institucions com la mateixa Diputació i la Generalitat de Catalunya que se sumin a la inversió de l’Ajuntament.

Per altra banda, i al marge del Pla Director, el Consell Comarcal preveu realitzar, amb fons europeus, una visita virtual al Castell amb l’objectiu de fer-ne difusió cultural i turística.