La Taula de Salut de seguiment de la Covid-19 al barri de Rocafonda, constituïda el desembre del 2020, té l’objectiu de prevenir el contagi de la pandèmia al territori, conscienciar la ciutadania i establir aliances entre els agents socials i serveis públics que hi participen per avançar en la salut comunitària.

 

Arran d’una proposta de l’Associació Veïnal de Rocafonda, l’Esperança, Ciutat Jardí i Valldeix es va constituir aquesta taula participativa que depèn orgànicament del Consell Territorial de Rocafonda, El Palau, l’Escorxador.

A la Taula de Salut de seguiment de la Covid-19 a Rocafonda, que compta amb la coordinació de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats, hi participen activament l’Associació Veïnal del barri, la Comunitat Islàmica de Mataró Alouahda, l’Associació de Veïns del Palau, també serveis públics, com el CAP de Rocafonda i diferents departaments de l’Ajuntament de Mataró, com Salut Pública, Ciutadania i Convivència, Igualtat i Diversitat Ciutadana, Benestar Social i Oficina de Barris. El treball transversal de tots els agents permet avançar cap a una governança compartida.

Ja s’han celebrat 5 trobades que han portat a la realització d’accions diverses que han tingut impacte en el territori. Com per exemple el següent vídeo.

D’altra banda, amb la implicació de tothom es treballa per millorar la convivència en diferents indrets del barri com són la plaça de Joan XXIII, la plaça de Colòmbia i la plaça de Rocafonda. A més es treballa conjuntament per aconseguir establir espais de lleure per a infants i joves, que seguint la normativa del PROCICAT, permetin esponjar les zones més densificades. També es vetlla pel suport a les persones grans, un dels col·lectius més vulnerables als efectes de la pandèmia.