Fent-se ressò de les queixes que els hi ha fet arribar diferents ciutadans i ciutadanes de Mataró, demanen al Govern Municipal que actuï per reduir les situacions de perill que es generen a cruïlles situades a carrers de vianants o amb prioritat invertida i/o amb pendents pronunciades.

 


El grup municipal d’Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres assegura en un comunicat que han rebut escrits, des de diferents punts de la ciutat, en els quals molts ciutadans es queixen de la perillositat que es genera amb molta freqüència a alguns espais, especialment cruïlles.

Una d’elles és la que conformen els carrers Hospital / Sant Bonaventura – Baixada Feliu de la Penya / Sant Ramon. També els hi han demanat accions en aquest mateix sentit a altres indrets, com és el cas del carrer de Cuba, el carrer Rosselló i altres.

Els republicans asseguren que l’entorn pacificat d’aquests carrers, que sovint acaben en passos de zebra elevats per travessar carrers de trànsit intens (i on els vehicles, malgrat que els passos elevats no redueixen la seva velocitat), transmet als vianants (sobretot els nens) una sensació de seguretat inexistent.

També afirmen que, a les queixes que han rebut, es descriuen freqüents situacions de perill, amb velocitat excessiva i caigudes de motocicletes, topades, frenades brusques, invasió de la vorera per part de vehicles de mobilitat personal i bicicletes i atropellaments.

Per altra banda, fa temps que el Govern municipal anuncia canvis en el Reglament de Circulació per tal d’implantar a nivell general la limitació a 30 km/h a tots els carrers urbans d’un sentit o d’un sol carril per sentit, a més de reduir a 20 km/h la velocitat en els carrers de plataforma única (vorera i calçada al mateix nivell) deixant el límit actual de 50 km/ h només a les vies de 2 o més carrils per sentit. Avançant-se en aquesta limitació a la implantació de la norma, com han fet moltes altres ciutats.

Per tot això, el grup liderat per Francesc Teixidó  vol que el govern format per PSC-ECPM prengui accions per millorar la seguretat pels vianants abans que sigui massa tard, en tots aquells punts que suposin un perill per a ells.