La portaveu del Grup Municipal de Ciutadans a Mataró, Cristina Sancho, tatxa d’“inadmissible” que el govern de la ciutat “gasti 35.000 € en cada carregador elèctric perquè després no funcionin”.

Cristina Sancho (Cs)

Durant el Ple celebrat aquest mes d’abril, el Grup Municipal de Ciutadans ha formulat al Govern Municipal un conjunt de preguntes sobre l’estat que presenten les estacions de recàrrega dels cotxes elèctrics. La portaveu de la formació taronja ha explicat que “és necessari millorar la gestió dels punts de recàrrega, ja que hi ha carregadors que es troben sense funcionar”.

Cristina Sancho, regidora-portaveu de ciutadans a Mataró, va preguntar al Ple quantes estacions de recàrrega instal·lades a la ciutat es troben actualment “inactives” i quina és la ubicació i la data d’instal·lació d’aquestes estacions. Així mateix, Sancho va preguntar al Govern el cost que han comportat els equips i la pròpia instal·lació i, d’altra banda, quan està previst que aquestes estacions es posin “en funcionament”.

El regidor Juan Carlos Jerez,  en nom del Govern va respondre al grup de Ciutadans que “en principi”  existeixen dos punts de recàrrega inactius situats en el Passeig Marítim de la ciutat. Segons han explicat també des del govern, aquests punts porten en inactivitat des que van ser instal·lats el 2018 perquè “encara no hem aconseguit la connexió d’Endesa per a posar-los en funcionament”. Així mateix, han assenyalat que el cost d’instal·lació d’aquests punts va ser de 35.000 euros.

La portaveu de Ciutadans ha qualificat de “malbaratament” els 35.000 € invertits en aquests punts de recàrrega i ha assenyalat que “des de l’any 2019 aquest grup municipal porta preguntant quan té pensat el govern arreglar aquests carregadors i seguim ara amb 35.000 € malgastats”.