La Comissió Social de la Fundació Iluro ha seleccionat 12 projectes socials, apostant per la millora social al municipi amb aquesta convocatòria d’ajuts. L’import total atorgat aquest any ha estat de 40.000 euros.

La Fundació Iluro pretén visibilitzar i dotar de recursos a les millors iniciatives que es duen a terme a la nostra ciutat i que busquen la millora de la qualitat de vida de col·lectius amb especials dificultats.

Segons fons de la Fundació, dels projectes seleccionats s’han valorat la qualitat de la intervenció, la utilitat social i el treball en xarxa. També s’han tingut en compte aspectes com l’experiència en el sector i l’impacte generat al territori.

Els col·lectius a prioritzar en el marc d’aquests ajuts són persones amb discapacitat, infància i família, gent gran i persones sense sostre. Enguany, i a causa de l’impacte de la COVID-19, molts dels projectes presentats es dirigeixen a més d’un d’aquests col·lectius.

Les entitats que rebran l’ajut són:

 • Associació de Familiars de persones amb Alzheimer del Maresme
 • Associació Espai Joäo Martí
 • B-Swim
 • Càritas Interparroquial
 • Centre de Formació i Prevenció
 • Centre la Volta
 • Fundació Àmbit Prevenció
 • Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU
 • Fundació Fedamar
 • Fundació Friends
 • Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena
 • TARPUNA Cooperativa

La Fundació Iluro atorga anualment ajuts econòmics propis i ho complementa amb altres accions socials com la cessió d’espais propis, els clubs de lectura adreçats a col·lectius en risc i liderats per voluntaris culturals, i la contractació responsable per als serveis de neteja dels seus espais, fomentant la inclusió laboral de persones amb discapacitat.