La ciutat de Mataró vol aprofitar el 20 d’abril, que és el Dia Mundial del Circ, i el 29 d’abril, que és el Dia Internacional de la Dansa, per acostar aquestes dues arts escèniques al públic organitzant diferents activitats.

 

La Direcció de Cultura i el col·lectiu mataroní Espai de Circ de Mataró Cronopis han preparat un programa per gaudir de la màgia del circ amb dos espectacles familiars. El primer es celebrarà aquest dissabte, 17 d’abril, amb totes les mesures Covid 19: aforament limitat, reserva prèvia d’entrades, distància i higiene de mans.

A les 12.30 h es podrà veure “No matalàs”, un espectacle de circ contemporani, els personatges del qual, el Siamès i el seu inert amic Mr. Matt, fan reviure figures clàssiques del Circ Freak del segle XIX. Mentre que a les 20 h es tancarà la celebració del Dia Mundial del Circ amb un Cabaret Cronopis i números de monocicle, mà amb mà, verticals impossibles i llit elàstic de l’espectacle “Varieté de circ”.

Una vegada més, el Col·lectiu Dans In -Vitro i la Direcció de Cultura col·laboren per acostar la dansa a tots els ciutadans organitzant la 8a edició del “29 és dansa”.

Durant tot el dia es proposarà “Despertar el cos”, una acció intergeneracional de moviment. Les escoles d’infantil i primària, les residències de gent gran i centres de dia i els centres de formació de dansa durant a terme una acció de moviment el resultat de la qual finalitzarà en un muntatge conjunt de vídeo que ajuntarà cossos molt diferents entre si.

A la tarda l’activitat se centrarà al Pati del Cafè Nou. A partir de les 19 h es durà a terme una mostra de peces curtes a peu de carrer per donar a conèixer el talent jove i emergent de la ciutat.

A continuació la companyia Las dueñas del Balón presenten l’espectacle “SÍ” d’Angie Mas i Bea Vergés, una peça que neix del desig d’autoafirmació per contagiar al públic investigant sobre la mecànica corporal de l’afirmació.

A les 21 h la celebració arribarà a la seva fi amb l’espectacle 29 minuts. Aquesta és la tercera trobada oberta de ballarins i ballarines, artistes plàstics i literaris locals amb ganes de plasmar el moviment a través del seu llenguatge en 29 minuts. En tots els casos cal reservar les invitacions al web culturamataro.cat.

El mateix dia 29 d’abril, l’Associació Casc antic ACPGCA i el NEM (Negoci Empresa Mataró) oferirà l’acció “Feliç Dia de la dansa!”. Durant tot el dia als aparadors de diferents comerços de Mataró s’hi podran trobar frases inspiradores relacionades amb la dansa i un codi QR des d’on es podran visibilitzar peces curtes de companyies actuals.