Catalunya en Comú i PODEM al Maresme denuncien que “les retallades a la sanitat pública i a l’Atenció primària continuen minvant i dificultant el servei d’assistència sanitària a les persones arreu del territori català” i donen suport a les reivindicacions dels veïns i veïnes afectats.

 

Hi afegeixen que el Maresme està patint el tancament de serveis de Pediatria. Situació que obliga a desplaçar-se als veïns afectats cap a altres poblacions col·lapsant els serveis i ocasionant un greuge i malestar arreu del territori.

A més, asseguren que als tancaments del servei de Pediatria d’Arenys de Munt i de Sant Andreu de Llavaneres, que obliguen a desplaçar-se als habitants d’aquestes poblacions a Arenys de Mar i a Sant Vicenç de Montalt respectivament, i a la insuficiència del servei a Vilassar de Dalt i Cabrils, s’hi ha anat sumant la manca de servei de Pediatria a Òrrius i Dosrius. Aquest fet comporta la derivació de més de 940 nens al CAP d’Argentona, on la visita al Pediatra suposa més d’una setmana d’espera i dificultats en el transport per arribar-hi des dels seus nuclis urbans (Òrrius i Dosrius, però també Canyamars i Can Massuet).

Els veïns d’aquestes poblacions i les plataformes en defensa de la sanitat d’arreu de la comarca reivindiquen des de fa temps uns serveis dignes davant la política sanitària que practica el Departament de Salut i els seus gestors, que no compten amb cap mena participació de la ciutadania i no tenen en compte el territori.

Des de Catalunya en Comú Maresme i Podem Maresme han emès un comunicat en el qual donen el seu suport a les veïnes i veïns dels pobles afectats, fem seves les reivindicacions i assegurant que seran sempre al costat en la defensa d’una Atenció primària i una Sanitat pública de qualitat.

Finalment, reclamen a la Conselleria de Sanitat de la Generalitat que obri una via de diàleg amb els veïns i veïnes afectats i que es restableixi un servei d’assistència sanitària pediàtrica digne a les poblacions afectades del Maresme i d’arreu de Catalunya.