L’ edició d’enguany del Seminari de Ciències Naturals, organitzat per la Delegació de la Serralada Litoral Central (ICHN) i Patrimoni Natural de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró sota el nom de “Petits i perillosos: microorganismes i epidèmies” començarà el 12 d’abril i finalitzarà el 5 de maig. Es faran nou conferències i dues sortides, s’explorarà la capacitat que tenen els microorganismes per ajudar-nos, controlar poblacions animals i vegetals, així com emmalaltir-nos.

 

El seminari s’organitza cada primavera entorn algun tema de ciències naturals. Enguany s’explorarà la capacitat que tenen els microorganismes per ajudar-nos, controlar poblacions animals i vegetals, així com emmalaltir-nos. La covid-19 és només un petit exemple de la immensa diversitat de microorganismes que ens envolten.

Les sessions tindran lloc a les tardes a la Biblioteca Pompeu Fabra, excepte la primera conferència que es farà de forma virtual. Es faran dues sortides guiades: el 8 de maig Joan Maltas i Montoro (Universitat de Lleida) guiarà al públic a través de la història de les epidèmies a Mataró, i el 15 de maig Cèsar Gutiérrez (Can Ponet) guiarà la sortida per conèixer els boscos del Montnegre i les malalties infeccioses i epidèmiques que pateixen. El programa sencer es pot consultar aquí.

La inscripció al seminari és gratuïta i s’ha de fer on-line a través del corresponent formulari, presencialment a la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró.

En finalitzar el seminari es lliurarà certificat d’assistència als inscrits que acreditin haver participat en un mínim de sis conferències i els dos tallers.