En una taula informativa a la plaça Illa Cristina, la Comissió de Ciutadania de l’Associació de Veïns de Cerdanyola va presentar la Carta de Necessitats del barri a tot el veïnat, convidant-los a participar en la redacció definitiva del document.

 

La responsable de la Comissió i el president de l’Associació van exposar que, amb més de 35.000 persones, Cerdanyola és el barri més poblat de Mataró. Amb un nivell adquisitiu dels més baixos de la ciutat, estan convençuts que calen estratègies conjuntes amb l’administració per poder superar els indicadors de pobresa.

Defensen l’alt compromís i implicació dels veïns i veïnes, així com de les entitats, en tot allò que suposin millores pel barri. Per això els conviden a participar en la redacció final de la “Carta de Necessitats” presentada.

Els sectors que identifiquen com a objectiu i beneficiaris de les actuacions a realitzar són els infants i joves, la gent gran i les dones.

Pel que fa als eixos a treballar, s’han fixat treballar: espais verds com parcs  i sector dels garrofers, itineraris naturals, la proposta de bosc màgic, cens d’habitatges buits, observatori de l’habitatge, coordinació de centres educatius, horts urbans, utilització pista polivalent perquè tots els infants puguin fer esport, desenvolupament del projecte radar, seguretat,…

Es proposen seguir sortint al carrer convidant a la participació, així com fer arribar el document final a l’Ajuntament de Mataró i a la Generalitat, per tal de proposar-los un treball conjunt amb l’objectiu d’aconseguir millores pel barri i les persones que hi viuen.