Les noves mesures que treballa la Taula per a la Reconstrucció social i econòmica de Mataró són, entre altres, ajuts per a microempreses i autònoms, un servei d’intermediació per als lloguers comercials, i noves subvencions per a entitats esportives.

 

La Taula per a la Reconstrucció Social i Econòmica, integrada per l’alcalde, representants dels grups municipals i els membres del Consell Econòmic i Social de Mataró que donen suport al Pacte per a la reconstrucció (FAGEM, PIMEC, UGT i CCOO).  es va reunir per donar compte de les darreres mesures aprovades i que ja s’han començat a treballar per seguir atenent les necessitats dels sectors i persones més afectades per la crisi derivada de la pandèmia de la Covid-19.

Durant aquest 2021, l’Ajuntament donarà continuïtat a mesures aprovades per la Taula ja iniciades l’any anterior, com la bonificació del 50% de la taxa de les terrasses, continuar amb l’aplicació de mesures preventives de la COVID als mercats de marxants, o contractar dispositius de suport als serveis d’Ocupació i Llicències per a la reactivació econòmica.

A banda, la Taula ha aprovat posar en marxa un seguit de mesures prioritàries, tant en l’àmbit de promoció econòmica com en l’àmbit social. A la darrera reunió, es va donar compte de cinc noves accions en marxa o que s’han començat a treballar i es desenvoluparan en els propers mesos:

    • Dispositiu de suport a la tramitació digital
    • Ajuts a microempreses i autònoms per a la compensació parcial de despeses forçoses derivades de la situació de pandèmia
    • Dispositiu d’informació i d’intermediació per a lloguers de locals comercials
    • Suport a la implementació de la futura àrea de promoció econòmica urbana (APEU)
    • Subvencions a entitats esportives que participen en competicions estatals

També s’està acabant de definir una línia d’ajuts per al foment a la contractació de persones que estan buscant feina.

Durant la reunió de la Taula per a la reconstrucció social i econòmica del passat divendres també es va donar a conèixer als seus membres l’estudi “Impacte de la COVID-19 a l’agenda 2030 en clau urbana. Reptes i prioritats per a Mataró”, que ha elaborat la Diputació de Barcelona, i que també s’haurà de tenir en compte per reorientar i enfocar millor les accions de futur.