Al Maresme, el PDeCAT se suma a la reivindicació que fa el portaveu del partit, que, en roda de premsa, va reivindicar un debat real sobre el model de país i assenyalà que l’espectacle que estem vivint té responsables amb noms i cognoms, que parlen d’unitat però no la practiquen.

El portaveu del PDeCAT Marc  Solsona ha lamentat la “investidura fallida a la que hem assistit”. I ha afegit que “avui ha començat  el compte enrere per saber si Catalunya ha de repetir o no les  eleccions; no és una bona notícia que després de més de quaranta dies  no s’hagi pogut arribar a cap acord entre els partits per investir i formar  Govern”.

Pel PDeCAT, afirmar que no hi ha hagut temps o que no s’ha entrat a fons a negociar “és  una mostra de manca de rigor que entenem que no dona un bon missatge a la  ciutadania de Catalunya”. Per Solsona “l’espectacle que estem  vivint, que a Madrid miren amb crispetes, té responsables amb noms i  cognoms”. El portaveu del PDeCAT ha subratllat que “Catalunya necessita  un Govern com més aviat millor però no un Govern d’esquerres extremes”.

Solsona també ha recordat que “portem  mesos i anys parlant d’unitat i queda clar que la unitat no la practica ningú”. Per tant, tot fa preveure que hi haurà un Govern més pendent dels retrets entre socis que de resoldre problemes a la gent i el país, ha afegit. “Si volem ser independents hem d’actuar amb sentit d’Estat i en aquest debat  d’investidura no s’ha tingut, i no s’ha articulat debat de model de país i cal un  debat real del model de país”, ha manifestat Solsona.

El PDeCAT indica que tenim el país tensionat per la pandèmia i que cal reformular el model de societat, com volem que sigui aquest país. El portaveu demòcrata ha agregat que “com que creiem en les estructures d’Estat i en el bon  govern, ens calen estructures de suport a les empreses, ens cal enfortir  el sistema sanitari, ens cal potenciar la gestió eficient dels  recursos que ja tenim i ser capaços d’aconseguir-ne de nous”.