Una de les al·legacions presentades pel Grup Municipal d’Esquerra i  acceptada pel Govern Municipal, fa referència a “Replantar de forma definitiva els arbres als carrers on manquin i on encara no s’hagin reposat aquests darrers anys”.

El grup republicà recorda que és una demanda que han estat fent al Govern Municipal des de fa molt de temps, i que malgrat que sempre ha estat acceptada, no s’ha portat mai a terme.

El passat octubre el Grup Municipal d’Esquerra Republicana – MES ja va denunciar al Ple els incompliments per part del govern en aquesta matèria. En aquella ocasió van denunciar que l’empresa encarregada de la replantació de 1.261 arbres va rebre una retribució econòmica al 2019 quan encara no s’havia realitzat la totalitat de les tasques. En aquell moment van exposar que quedaven més de 300 arbres per plantar als carrers Pallars, Capcir, Batista i Roca, Carrasco i Formiguera, o Via Sèrgia, entre d’altres.

Pel grup liderat per Francesc Teixidó, la reposició d’aquests arbres, un compromís ja adquirit el mandat passat, és un importantíssim element de configuració d’un espai públic saludable. Mentre que, no replantar els arbres allà on correspondria és una nova mostra de la poca qualitat del manteniment de l’espai públic. Fet que situen en el marc de la campanya #MataróDeixada, que estan portant a terme des de fa mesos i que va ser motiu de més de tres-cents precs per la millora de l’espai públic de la Ciutat.