El triple campió del món Peter Sagan (Bora-hansgrohe) ha estat el guanyador de la 6ª etapa de la Volta a Catalunya, disputada ahir amb arribada a Mataró. Un esprint en què l’eslovac ha fet valer la seva potència per aconseguir el seu primer triomf de la temporada abans de la darrera etapa a Barcelona

La presència de Peter Sagan era un dels grans al·licients l’edició 100 de la Volta Ciclista a Catalunya. Aquestes expectatives s’han vist complertes ahir amb el seu triomf a la 6ª etapa de la cursa. Un esprint massiu posssiblement l’únic de la setmana després d’una jornada de 193,8 quilòmetres entre Tarragona i Mataró. L’estrella eslovaca s’ha endut d’aquesta manera el seu primer triomf de la temporada. Una victòria que encararà la setmana vinent a les grans clàssiques belgues.

Una etapa a l’espring

Des dels primers quilòmetres d’etapa s’ha format una escapada amb Matej Mohoric (Bahrain Victorious), Harold Tejada (Astana-Premier Tech), Dmitrii Strakhov (Gazprom-RusVelo), el jove Mattias Skjelmose (Trek-Segafredo) i Antoine Duchesne (Groupama-FDJ). Els quals han vist reduït el seu avantatge a un màxim de 4 minuts davant del control del gran grup liderat pel mateix equip Bora-hansgrohe de Sagan. Que ja buscava el triomf d’etapa juntament amb altres equips amb homes ràpids com el Team DSM, Euskaltel-Euskadi o UAE Team Emirates.

Poc després de l’espectacular pas de la cursa pel Circuit de Barcelona-Catalunya, l’escapada ha estat neutralitzada pel gran grup. Només quedava per davant l’ascens a l’Alt El Collet (3ª categoria). Ha propiciat alguns atacs al pilot com el d’un Rémi Cavagna (Deceuninck-Quick Step) que no vol marxar de la Volta sense una victòria. Que ho ha tornat a intentar un dia després de la seva cavalcada camí de Montserrat. Però res ha pogut evitar una arribada massiva al Camí de la Geganta a Mataró. Sagan ha estat el més ràpid davant el sud-africà Daryl Impey (Israel Start-Up Nation), que ja sabia el que era guanyar a la Volta, i el colombià Sebastián Molano (UAE Team Emirates).

Última etapa

Un gran triomf per a l’eslovac, tot un emblema del ciclisme mundial de la darrera dècada amb els seus títols de campió del món els anys 2015, 2016 i 2017. Una participació que encara ha fet més excepcional amb el seu nom entre el quadre de guanyadors.

La Volta a Catalunya es tanca avui diumenge amb la seva tradicional etapa final amb sortida a l’Avinguda Maria Cristina de Barcelona i final a Montjuïc. Enguany amb fins a sis pujades a la part més alta de l’Alt del Castell. Duresa de sobres perquè el líder Adam Yates (Ineos-Grenadiers) hagi de lluitar per defensar el seu avantatge per endur-se la victòria final.

Classificació

Classificació sisena etapa Volta 2021
Classificació sisena etapa Volta 2021