El 10 d’abril tornarà a Mataró el festival “A la vora del Jazz”, organitzat per l’Associació Jazz Maresme. Enguany s’oferiran tres concerts en dos espais de la ciutat amb totes les mesures sanitàries de prevenció de la Covid.

Imatge del festival, obra de Marc López

L’edició del festival del 2020 es va interrompre precipitadament quan estava a la meitat del seu recorregut per la irrupció de la pandèmia. Un any després, però, el millor jazz tornarà a sonar a Mataró en una nova edició que s’adapta a la normativa actual dels espectacles en viu: reducció de l’aforament al 50%, amb el públic assegut amb distància de seguretat, l’ús obligatori de mascareta i higiene de mans.

El Casal l’Aliança acollirà el primer recital d’aquesta 8a edició, que anirà a càrrec de la jove trompetista Alba Careta. Acompanyada d’un quartet, Careta presentarà el seu segon treball, “Alades” (Segell Microscopi, 2020), un recull de les últimes peces que mostren un particular llenguatge del jazz més sincer, orgànic i emocional.

Els dos darrers concerts del festival es faran al Pati del Cafè Nou. Dissabte 17 d’abril serà el torn d’Agustí Burriel Swing Quartet. Burriel és una de les veus més reconegudes i sol·licitades entre les formacions de swing i blues de Catalunya. S’apropia del repertori de Frank Sinatra i el defensa amb solvència i personalitat pròpia. ”A la vora del Jazz” es clourà amb el concert Suena a Dixie a càrrec del grup Dixie Rue Del Percebe. Un concert familiar on la música clàssica i el dixieland conflueixen per traslladar el públic en diferents moments crucials de la història de la música i de la humanitat.

El cicle “A la vora del Jazz” està organitzat per l’Associació Jazz Maresme, la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, Fabrés Produccions i la Casa de la Música de Mataró, i compta amb el patrocini de l’Aliança de Mataró.

Les entrades als concerts es podran comprar a través de la pàgina www.jazzmaresme.com, presencialment a la Direcció de Cultura (carrer de Sant Josep, 9, de dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimecres de 18 a 20 h) i des d’una hora abans a la taquilla.