El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha rebut el distintiu Cicloturisme a Catalunya, una marca de l’Agència Catalana de Turisme que integra totes les empreses i entitats que realitzen activitats relacionades amb el cicloturisme, com rutes, guiatges, allotjaments, agències de viatges receptives, etc. La marca inclou totes les modalitats de bicicleta: BTT, passeig, carretera, e-bike…

 

Formar part de Cicloturisme a Catalunya permet tenir presència a fires i proves especialitzades internacionals. També afavoreix la formació i intel·ligència de mercats i aparèixer en publicacions de cicloturisme.

El Maresme és una comarca ideal per combinar uns dies de vacances amb la pràctica del ciclisme. Tant si vens en grup com en família, o si prefereixes anar per lliure, t’oferim un gran ventall de propostes per practicar cicloturisme.

A la comarca es poden fer sortides per carretera o per pistes forestals de muntanya en BTT als parcs de la Serralada Litoral i del Montnegre i el Corredor, alhora que es gaudeix d’unes magnífiques vistes al mar.

A més, al Maresme ja hi havia dues poblacions certificades per l’Agència Catalana de Turisme com a destinacions de turisme esportiu, com són Calella i Santa Susanna. En aquestes ciutats existeixen allotjaments especialitzats amb serveis per a ciclistes com rutes, venda, lloguer i reparació de bicicletes. També hi ha empreses que organitzen sortides en bicicleta i botigues on comprar tant bicicletes com accessoris per la pràctica del cicloturisme.

Per altra banda , la comarca acull algunes proves de gran rellevància i participació internacional com són la Volta Ciclista a Catalunya, que ha aquesta setmana ha iniciat l’edició del centenari a Calella i dissabte 27 de març arribarà a Mataró; el triatló Ironman, que compta amb una prova de ciclisme, el Bike Festival Santa Susanna, amb el e-Bike day, i la Copa Catalana de BTT.

Finalment, al Maresme hi ha 77 rutes arreu de la comarca per fer en bicicleta. Totes aqu4stes rutes es poden consultar al perfil de Wikiloc del Consorci.