La portaveu de Cs a Mataró aposta per “replantejar” les inversions de la ciutat i per fer uns pressupostos que “ajudin i donin prioritat a aquells ciutadans més afectats per la pandèmia”. Defensa una baixada d’impostos i més ajudes econòmiques a famílies, autònoms i *empreses.

 

Des de la formació taronja han explicat la seva posició davant el pressupost municipal aprovat amb els únics vots del govern. Sancho argumenta que “Ciutadans, com succeeix en la resta d’Europa i en les Comunitats Autònomes on vam governar, aposta per una baixada d’impostos, mentre que els governs formats per socialistes i Podemos aposten sempre per una pujada massiva d’impostos com han fet a Mataró”.

La portaveu de Cs, Cristina Sancho, ha explicat que els pressupostos necessiten un enfocament “progressista” per a “enfrontar els grans reptes de Mataró i fer d’ella una ciutat dinàmica i activa tant per a les empreses com per als ciutadans”. Així mateix, Sancho ha insistit que els barris “més afectats per la crisi sanitària, econòmica i social” han de ser la “prioritat” del govern i no sols presentar projectes per a “millorar el centre de la ciutat”.

La portaveu taronja s’ha mostrat crítica també amb la inversió de gairebé 100.000 € que el govern farà en el Consorci de Normalització Lingüística, explicant que “els que parlem en espanyol, ja som normals. No necessiten destinar 100.000 euros cada any a normalitzar-nos”. En aquest sentit, la portaveu liberal ha proposat altres formes per a “invertir millor” aquests diners, com destinar-lo a “habitatge social, ajudes en les beques menjador, seguretat o a ajudes per als negocis i autònoms de la ciutat”.

Finalment, la portaveu de Ciutadans a l’ajuntament ha fet èmfasi en la “falta de capacitat” del govern per a treure uns pressupostos a temps i ha recalcat que “l’Ajuntament de Mataró ha de començar l’any el dia 1 de gener com tots els seus ciutadans i no tres mesos més tard”.