L’homenatge consisteix en un vídeo autoproduït per La Sala Clap, dirigit per Pol Bassa amb la col·laboració de Ricard Haro, que vol mostrar imatges simbòliques de diferents espais d’una sala buida. Abans del seu llançament el vídeo compta amb més de 14.000 visualitzacions a l’Instagram.

 

Dissabte 13 de març va fer un any de l’anunci de les primeres mesures restrictives per tal de frenar la propagació de la COVID-19 i per tant, del tancament preventiu de les sales de concert i d’oci nocturn. Des d’aleshores, la Sala Clap de Mataró, de la mateixa manera que ha passat amb la resta de sales del sector, ha quedat greument afectada per un tancament total o parcial que ha impedit el seu funcionament normal i en conseqüència, també ha afectat la vida de les persones que hi treballaven, que actualment encara es troben en situació d’ERTO.

Si bé és cert que darrerament, gràcies a la flexibilització de les mesures restrictives i al treball en xarxa amb les Cases de la Música, Curtcircuit i SalaCAT, la Sala Clap ha pogut tornar a programar concerts amb les restriccions d’aforament i higiene pertinents, la situació ha impedit durant molt de temps la possibilitat de fer arribar la música en viu i la cultura societat.

Des de La Sala Clap pensen que és necessari reflexionar sobre la necessitat de posar en valor les sales de ball i la importància de la feina que duen a terme dia a dia per tal d’acostar la música a tots els públics.  És per això que han fet un homenatge en format vídeo a aquest últim any de tancament, que a dos dies del seu llançament ja compta amb més de 14.000 visualitzacions a l’Instagram.

El vídeo consisteix en un itinerari musical de la mà de tres DJ’s residents de la sala, DJ Hochi, DJ Surda i DJ Lin, per diferents cançons que han anat sortint des de l’inici del confinament fins a l’actualitat, acompanyades per imatges i talls de veu que ens recorden a moments o notícies clau de la pandèmia. Es tracta d’un vídeo autoproduït per La Sala Clap, dirigit per Pol Bassa amb la col·laboració de Ricard Haro, que vol mostrar imatges simbòliques de diferents espais d’una sala buida que esperem amb més ganes que mai que torni a tenir activitat quan la situació sanitària ho permeti.

La intenció és seguir donant vida a la sala i al sector musical programant concerts adaptats a les restriccions sanitàries de la COVID-19. Alguns dels grups que hi ha programats que faran aturada a Mataró dins del cicle Curtcircuit organitzat per l’ASSAC (Associació de Sales de Concerts de Catalunya) entre els mesos de març i juny són Lildami, Itaca Band, Marialluïsa i Lluís Cabot entre d’altres.