Amb l’actuació se substituiran més de 2.000 m2 de paviment de la zona central, treballs que es faran en dues fases per reduir les afectacions a la mobilitat de les persones i l’activitat econòmica i social. També està prevista la instal·lació de jardineres a la plaça de Santa Anna i La Riera per embellir i omplir de verd aquests espais públics.

 

L’Ajuntament començarà el proper dilluns, 15 de març, les obres de substitució del paviment malmès de la part central de La Rambla i la plaça de Santa Anna. Aquesta actuació, reivindicada quasi des del primer moment en què es va fer l’obra inicial, correspon a una de les prioritats del Pla d’Impuls al Centre.

En total s’actuarà en una superfície de 2.020 m2. El material que s’utilitzarà serà pedra granítica natural Blanc Aloya, el mateix paviment col·locat en el seu dia a les voreres laterals i a la Riera. Amb el canvi de paviment s’aprofitarà per suprimir el graó actual que crea un desnivell i divideix l’espai. Així, es crearà una plataforma accessible que facilitarà els desplaçaments dels vianants i els actes que hi tenen lloc.

Els treballs es realitzaran en dues fases. Es començarà per La Rambla, entre el carrer de Santa Teresa i el Camí Ral. L’espai de treball es delimitarà amb tanques i els vianants es desviaran per les voreres perimetrals, que no quedaran afectades. Tampoc s’afectaran els accessos a l’aparcament soterrat. Aquesta primera fase està previst que tingui una durada de màxim 2 mesos, tot i que es vetllarà per escurçar aquest termini. En aquesta fase també s’executaran les obres de renovació de la xarxa d’abastament d’aigua potable que realitzarà Aigües de Mataró, entre els carrers de Montserrat i de Santa Marta.

Un cop finalitzat el primer tram es farà la substitució del paviment de la zona central entre la baixada de Santa Anna i el carrer de Santa Teresa. Es preveu que aquesta fase també tingui una durada màxima d’uns 2 mesos, de manera que a mitjan juliol, just abans de l’inici dels actes de les Santes, tot el paviment s’hagi substituït.

Durant els treballs s’intentarà afectar el mínim possible les terrasses de les activitats de restauració i s’estan estudiant les possibilitats de traslladar la seva ubicació temporal a ocupacions alternatives en la mateixa zona, com per exemple ocupar una part de la zona de vorera. L’accés als establiments comercials no quedarà afectat ja que la circulació de vianants pels laterals està garantida.

Les obres han estat adjudicades a l’empresa TEC RAUL, per un import de 272.397,85 € (IVA inclòs).
A l’hora i amb l’objectiu d’afegir verd a un espai molt pavimentat, també està previst instal·lar 73 jardineres entre la plaça de Santa Anna i el tram de La Riera des de Santa Anna fins a la Presó. Aquesta actuació respon a una petició de la ciutadania que, en la confecció dels Pressupostos participatius de 2018, va plantejar realitzar actuacions de millora a la plaça de Santa Anna, on també s’instal·laran 4 bancs nous i 2 jardineres ornamentals.